10 nejlepších míst na obchodní schůzku v Brně

17. Březen 2014

Potřebujete si domluvit pracovní schůzku, ale nevíte, kam klienta pozvat? Jen těžko budete hledat lepší místo, než příjemnou kavárnu nebo restauraci. Abychom Vám usnadnili práci, připravili jsme výběr 10 nejlepších míst na obchodní schůzku v Brně. Najdete v něm tipy na oblíbené podniky, kde Vám uvaří kvalitní kávu nebo čerstvé jídlo a poskytnou ideální prostředí pro (nejen) pracovní setkání. Volbu místa schůzky rozhodně nepodceňujte, často je to jedna z prvních možností, jak na klienta zapůsobit.

Vyzkoušejte leady

 

Tripoli restaurant Vaňkovka

tripoli

Tripoli restaurant Vaňkovka najdete přímo v nákupní galerii v centru Brna. Patří do sítě restaurací a kaváren Tripoli, doporučujeme tak určitě i „sourozence“. V Tripoli ve Vaňkovce si můžete zpříjemnit schůzku třeba jedním z třiceti druhů kávy nebo ovocnou šťávou z čerstvých surovin. Ráno sem zajděte na pracovní snídani, později třeba na obědové menu.

Restaurace je rozdělena na kuřáckou a nekuřáckou část, je klimatizovaná a samozřejmostí je připojení na internet.

Café Placzek

placzek

Nově otevřená kavárna Café Placzek na první pohled upoutá designem interiéru. Ten odkazuje na období první republiky, dominují mu jednoduché stolky a červené lampiony nad nimi. Jméno Placzek připomíná bývalou obchodnickou rodinu, která vynikala kvalitou svého zboží a přístupem k zákazníkovi. Podobně se nyní majitelé snaží vést svoji kavárnu. Otvírají už po sedmé hodině, díky tomu je Café Placzek ideálním místem na brzkou snídani jen pár desítek metrů od náměstí Svobody.

hledáme obchodníka

V Melounovém cukru

melounovy cukr

Máte rádi sladké? Kavárnu V Melounovém cukru byste neměli minout. Skutečně se zde budete cítit jako v cukru. Nedlouho otevřený podnik se rychle prodral mezi nejoblíbenější v Brně. Místní specialitou je domácí zmrzlina, vyhlášený je také zdejší cheesecake. Pokud si dáte jen kávu, zklamaní určitě nebudete, ale nevyzkoušet místní sladké dobroty by byl hřích! Jen malá poznámka: nečekejte hrobové ticho, tohle místo je nabité energií a občas je to tu pěkný mejdan.

Don Pintxos

don pintxos

Vzpomínáte občas s nostalgií na španělské bary, které jste navštívili na letní dovolené? Chybí Vám vína z jižní Evropy? Nezoufejte, najdete je i v Brně. Už třetím rokem je zde otevřený vůbec první baskický bar v České republice – Don Pintxos. Přímo v centru Brna tak můžete ochutnat španělská vína z nejlepších vinařských oblastí. Na jídelním lístku najdete také tapas, tortilly, ovčí sýry a další speciality, které k jihoevropskému království neodmyslitelně patří. Chcete-li svého klienta vzít na méně tradiční místo, bar Don Pintxos je tip právě pro Vás. Chválí jej i samotní Španělé!

Jedna báseň

jedna basen

Kavárnu s poetickým názvem Jedna báseň hledejte nedaleko Malinovského náměstí. Kromě kávy a dezertů se zde zaměřují na víno. A protože jsme na Moravě, můžete vybírat z široké nabídky sudových i lahvových vín z několika vyhlášených jihomoravských vinařství. O oblibě podniku svědčí mimo jiné i vysoká návštěvnost. Díky tomu letos majitelé otevřeli stejnojmennou sestru v Bohunicích.

Restaurant Pavillon

pavillon

Restaurant Pavillon je pokračováním legendární brněnské restaurace U Kastelána. Může se pyšnit dechberoucím funkcionalistickým interiérem i kvalitní kuchyní. Vaří zde moderní evropskou kuchyni, suroviny odebírají od lokálních dodavatelů. Velkým plusem je letní zahrádka, kromě restaurace najdete v jedné budově i kavárnu, koktejl bar a vinotéku. Pokud při výběru místa rádi sázíte na jistotu, Pavillon nedaleko Janáčkova divadla Vás nezklame.

La Bouchée

la bouchee

Restaurace La Bouchée na Údolní ulici je jako stvořená pro milovníky Francie a nezaměnitelné francouzské kuchyně. Každý den můžete využít nabídky dvojího menu, kromě klasiky v něm vždy najdete také labužnickou alternativu. Ke každému jídlu Vám zde navíc obsluha doporučí vhodné víno. Jednoduchý, ale útulný interiér nabízí dokonalé a klidné prostředí pro pracovní schůzky.

Savoy

savoy

Pokud máte rádi tradici, nenajdete v Brně vhodnějšího podniku. Kavárna Savoy byla otevřena už v roce 1929 a pyšní se tak velmi bohatou historií. Vnitřní prostory z meziválečného období mají nezaměnitelnou atmosféru, kterou si nejlépe vychutnáte při posezení u dobré kávy nebo zákusku. V minulosti Savoy patřila ke kavárenské špičce celé Evropy, nyní prochází obrozením a pracuje na obnovení zašlé slávy. I proto stojí za to kavárnu na Jakubském náměstí navštívit.

Bistro Franz

franz

Velmi doporučujeme pozvat klienta na snídani do Bistra Franz na Veveří. Můžete se spolehnout, že prostředí se mu vryje do paměti. Rodinné bistro vyniká designovým interiérem a nabízí široký výběr pokrmů a nápojů z lokálních surovin. Výhodou je kromě sezónní kuchyně také stálá nabídka bio nápojů, kvalitní kávy a moravských vín. Přes den tu bývá poměrně rušno, díky blízkosti několika fakult Masarykovy univerzity je bistro velmi oblíbené u brněnských studentů.

Blues Bar Traubka

blues bar

Blues Bar Traubka je dnes už skutečnou ochutnávkou brněnského undergroundu. Nenechte se však mýlit, není to žádný zanedbaný sklep. Na pivo sem zašel nedlouho po revoluci dokonce Václav Havel. Nehledejte zde vysokou kuchyni, přednosti Blues Baru jsou jiné. V blízkosti parku Lužánky můžete strávit schůzku v charakteristickém a nezaměnitelném prostředí baru, kde se dřív scházela inteligence z celého Brna. Atmosféru si podnik na Traubově ulici zachoval dodnes.

 

Při výběru místa dbejte především na to, abyste se Vy i Váš klient cítili pohodlně. Někdo preferuje zázemí vlastní kanceláře, pokud se však nemůžete spolehnout na pomoc asistentky, volte raději podnik, kde Vás obslouží. Můžete se tak plně věnovat klientovi a ušetřit tím spoustu času v nabitém rozvrhu dne.

Autor: Jiří Zach

© 2024 imper.cz