11 míst, kam na business schůzku v Ostravě

28. Červenec 2014

V Ostravě vznikají samé krásné věci. Proto se nedivte, když klientovi místní atmosféra industriálního undergroundu učaruje natolik, že s vámi obchod uzavře pod jednou podmínkou – do jedné z našich 11 kaváren, barů a restaurací ho musíte vzít ještě jednou!

1. Kavárna Daniel

Zdroj: Kavárna Daniel

Každý správný hipstr, umělec i nápaditý obchodník se v Danielovi cítí lépe než doma. Zastrčená kavárna u dolu Jindřich ve stylu salonku 30. let s uctivou obsluhu pohostí do-ko-na-lou nabídku nápojů a delikates. Je libo grand frappé, nugátové fondue, domácí koktejly a limonády? Teď v létě doporučujeme mraženou kávu.

Domluvte si konzultaci

 

2. La Petite Conversation

Zdroj: La Petite Conversation
Zdroj: La Petite Conversation

Kavárnu a sandwicherii v jednom založil před více než 3 lety mladý Belgičan David Girten (31). LaPeCo, jak věrní zákazníci podniku přezdívají, vás přivítá v příjemném nekuřáckém prostředí.

„V jídelníčku máme spoustu belgických specialit, sezónní recepty i panini, poctivé gofry (pravé belgické wafle) a čerstvé saláty. Naší chloubou jsou čerstvé domácí hranolky s andaluzskou omáčkou, které jsme ladili k dokonalosti skoro rok a osobně je doporučuji,“ prozrazuje baristka Tereza Bednaříková a dodává, že v nápojovém lístku si vyberou i milovníci piv:„Jednou za 3 měsíce dováží majitel belgická piva jako Orval, Chimay a Leffe, která jinde po ČR neprodávají.

3. Embargo café & music bar

Zdroj: Embargo café & music bar
Zdroj: Embargo café & music bar

Potrpí-li si váš obchodní partner na dražší podniky a znáte-li se neformálně, doporučujeme návštěvu hotspotu pro bohaté a úspěšné – Embarga. Na skvělé drinky a zábavu zde rozhodně embargo není, naopak s klientem můžete zůstat do pokročilých nočních hodin.

4. Design restaurace Jan Maria Hotel****

Zdroj: Hotel Jan Maria****
Zdroj: Hotel Jan Maria****

Loni otevřená, kompletně zrekonstruovaná design restaurace je jasnou volbou pro ty, kdo chtějí na klienta skutečně zapůsobit. Celý areál hotelu a restaurace se nachází v objektu bývalé šachty Jan Maria a jídelní lístek vám přinesou originálně na iPadu. Vybrané chování obsluhy, luxusní interiéry s „hornickým“ šmrncem, vybrané pokrmy a vinný sklep vykouzlí pocit exkluzivity.

hledáme obchodníka

5. INDUSTRIAL Cafe

Zdroj: INDUSTRIAL Cafe
Zdroj: INDUSTRIAL Cafe

Ukažte, že máte styl a pozvěte klienta do nádherné kavárny ve stylu art deco. „Kavárna měla své místo v 30. letech minulého století a dnes vrací do města esenci nonšalance prvorepublikového života,“ tvrdí webové stránky podniku a my potvrzujeme. Interiéry navrhované Ing. Arch. Kateřinou Trávničkovou jsou inspirovány tvorbou Josefa Gočára a spojeny s galerií. Proslulý zázvorový cheesecake a výborná káva jsou třešničkou na dortu.

6. Ostravanka Coffee Shop

Zdroj: Ostravanka Coffee Shop
Zdroj: Ostravanka Coffee Shop

Populární síť kaváren je ideální pro krátkou schůzku. Čerstvé dezerty lákají k zakousnutí a zaručeně nejlepší kávu v Ostravě vám připraví zkušený barista a vítěz letošního Barista cupu.

7. Forum Nová Karolína

Forum Nová Karolína
Zdroj: Forum Nová Karolína

Obchodní centrum nadchne kromě skvělé dostupnosti a možnosti parkování také rušnou, štěbetavou atmosférou. Využijte multifunkčnosti prostor a vezměte klienta do jedné z mnoha kaváren, na pravou belgickou čokoládu, sushi či v sobotu na farmářské trhy. Dopadne-li schůzka úspěšně, můžete se rovnou v obchodech s módou odměnit něčím slušivým.

8. Restaurace Zaječský vinný sklep

Zdroj: Restaurace Zaječský vinný sklep
Zdroj: Restaurace Zaječský vinný sklep

Pokud se chcete skutečně vytáhnout a dopřát klientovi exkluzivní gastronomický zážitek v osobitém prostředí, vyrazte společně směr Mariánské Hory. Perfektní kombinace kreativního kuchaře, kvalitních surovin a dokonalé prezentace pokrmu na talíři udělá dojem! A vinný lístek? Plně uspokojí i náročné milovníky vína.

9. Palačinkárna Café au pére tranquille

Zdroj: Café au pére tranquille
Zdroj: Café au pére tranquille

Ochutnávka pařížského Montmartru přímo v srdci Ostravy. Chcete-li mít na byznys klid a zároveň pohostit klienta výtečnými francouzskými pokrmy, jste palačinkárně na správné adrese. Výborné vínko, sladké i slané palačinky i creme brulée určitě nadchnou, naším žhavým tipem jsou však večery s klavírem a k nim pravá francouzská cibulačka a špenátový quiche.

10. Minikino kavárna

Minikino kavárna

Klasikům přijde vhod jeden z nejmilejších podniků v Ostravě, kde se dá zajít na kvalitní kávu, výborný dortík i luxusní míchaný alkoholický drink. Schůzku můžete ozvláštnit zhlédnutím filmu – vše, co si objednáte, si můžete vzít s sebou do sálu.

11. Absintový klub Les

Zdroj: Absintový klub Les
Zdroj: Absintový klub Les

Místní rarita, kterou stojí za to ukázat. Absintový klub Les, založený před rokem, funguje jako soukromý absintový klub. Co to znamená? Každý návštěvník musí před vchodem zazvonit a do bzučáku říct tajné heslo (stačí naťuknout známého Ostraváka a máte jasno).

Uvnitř už vesele ladíte byznys a ochutnáváte neobvyklá piva (Poutník), božskou absintovou limonádu, různé druhy domácího bio alkoholu a opravdu chutného absintu, který se pije speciálním rituálem. To vše za příznivé ceny!

Text: Pavla Lokajová
Zdroj úvodní fotografie: Facebook Minikina Kavárna Ostrava

© 2024 imper.cz