11 míst v Plzni, kam na schůzku s klientem

11. Srpen 2014

Plánujete obchodní setkání na západě Čech? Plzeň je stále hodně dělnické a studentské město, proto zde nečekejte příliš podniků z vyšší cenové skupiny. Na druhou stranu to místní podniky zdatně dohánějí co do čerstvosti a variability nabídky. To vše s úsměvem na tváři!

1. Na Spilce

Zdroj: Na Spilce

Plzeň bez Prazdroje jako by ani nebyla Plzní. Restaurace na Spilce se nachází přímo na nádvoří pivovaru v bývalém kvasném sklepu – a Plzeň tam umí natočit opravdu výbornou. Krom toho i dobře vaří, takže pokud vám nevadí lehce „turistické“ ceny, návštěvu vřele doporučuji. Pokud však svého obchodního partnera ještě příliš neznáte nebo pro schůzku preferujete o něco klidnější prostředí, zajděte raději do sesterského šenku Na Parkánu vedle Pivovarského muzea. Spilka se skvělým tipem i pro pořádání podnikového teambuildingu. Prostory umožňují uspořádat opravdu velké firemní večírky, což využívají i ty největší podniky v Plzni.

Domluvte si konzultaci

2. Polévkárna Supa Supa

supa supa

Chcete spojit rychlý meeting s něčím teplým do žaludku? Pak určitě navštivte originální bistro, které najdete přímo na náměstí Republiky! Vaří zde poctivé polévky všech druhů a je-li to možné, tak z domácích surovin. „Na začátku byla vize vytvořit podnik s rychlým občerstvením, které by bylo navíc zdravé a odpovídalo nárokům nynější doby. Takový podnik mi tu chyběl, kebabů a hamburgerů už bylo dost. Téma polévek je pro tento účel ideální – lehce stravitelný pokrm v nevyčerpatelných variantách,“ vysvětluje majitelka Eva Batíková.

Kromě nich si můžete dát i některý ze sezonních salátů nebo třeba hummus se zeleninovými tyčinkami a rozpečeným arabským chlebem. A pokud by ani to nestačilo, v zásobě je nabídka vynikajících domácích zákusků. Interiér bistra působí příjemným domáckým dojmem, kde vznikají spokojené obchody i vztahy.

3. La Tartelette

Zdroj: La Tartelette café-resto

Zdroj: La Tartelette café-resto

Domluvte si konzultaci

Kavárna, „koláčové bistro” a také kousek Francie přímo v centru Plzně. Tohle místo si oblíbíte vy i obchodní partner! Hned u vchodu vás totiž do nosu praští vůně čerstvě napečených koláčů – někdy dominují sladké, jindy zase slané. A jakmile některý z nich ochutnáte, budete na něj pravděpodobně ještě dlouho (v dobrém!) vzpomínat. Koláče totiž peče přímo žena pana majitele, která z Francie pochází. Dělají tu také francouzské krémové polévky, kterých se my zákazníci nemůžeme nabažit.

„U nás v La Tartelette jsme hodně zaměřeni na zákazníka. Když přijdete s tím, že byste se rádi podívali v pravé poledne do kuchyně, klidně vás tam vezmu. Základ je, aby vše bylo čerstvé. Pokud vidíme, že nějaký den máme napečeno příliš, koláče zlevníme, nechceme, aby nám tu zbyly. Těsně před zavírací hodinou je klidně nabídneme a rozdáme zákazníkům, kteří u nás právě jsou,” říká majitel Leoš Válka.

4. Café Regner

Zdroj: Café Regner
Zdroj: Café Regner

Jedna z mála plzeňských kaváren, kde vám kávu připraví i jinak než na základě espressa (které ale samozřejmě také umí). Nakupují od italské pražírny Vescovi – na alternativy 100% arabicu, na espresso směs s robustou. Doporučte klientovi vakuum pot, z přípravy kávy se v něm stává zajímavá podívaná. Pro neformální meetingy přichází v úvahu také kvalitní absinth, víno, cider, domácí mošty či limonády. Nekuřácký prostor v retro stylu zapůsobí na klienta příjemným dojmem a obsluha potěší přátelským přístupem.

5. Streetcafé

Zdroj: Streetcafé
Zdroj: Streetcafé

Zajímavý podnik na Klatovské ulici určitě zaujme řešením interiéru, kde architekt zkombinoval staré kamenné zdi s moderními minimalistickými prvky. Mohu vřele doporučit zdejší vynikající zákusky, které se vyrábí přímo na místě. Streetcafé patří mezi kavárny, kde cheesecake chutná skutečně tak, jak by chutnat měl. Jako lehký oběd mezi jednáními poslouží některý ze sendvičů.

6. Techmania

Příprava expozice Vodní svět. Zdroj: Facebook Techmania
Příprava expozice Vodní svět. Zdroj: Facebook Techmania

Máte po schůzce chvíli času a chcete na klienta zapůsobit? Obzvlášť mužům se vlichotíte prohlídkou areálu plzeňské Škody. Science center Techmania nabízí na téměř 30 000 metrů čtverečních interaktivní expozice určené pro popularizaci vědy. Krom muzea 150 let průmyslu v Plzeňském kraji, kde nejvíce místa zaberou legendární „škodovácké“ výrobky, se zde nachází 3D planetárium a expozice, kde si můžete sami vyzkoušet fungování všemožných věděckých vynálezů.

7. Krušovická Plachetnice

Zdroj: Krušovická plachetnice
Zdroj: Krušovická plachetnice

nejoblíbenější plzeňská restaurace – ať už v čase oběda, tak na večeři. Příjemné ceny, přitom ale vysoká kvalita jídel. Obchodnímu partnerovi zkušeně doporučte některou z ryb, v létě pak těstoviny. Asi jediná nevýhoda podniku je malá kapacita nekuřácké části, v případě nutnosti je ale i ta kuřácká dobře odvětraná. Krom Krušovic zde střídají i různé pivní speciály a nabízí také široký výběr kvalitních rumů.

8. Zámek Kozel

Fotografie pořízená fotografem Pavlem Černým v listopadu 2010. Zdroj: zamek-kozel.eu
Fotografie pořízená fotografem Pavlem Černým v listopadu 2010. Zdroj: zamek-kozel.eu

Jedno z nejlepších míst, kam si z Plzně udělat odpolední výlet s klientem, kterého již dobře znáte. Cesta zabere maximálně půl hodiny, během které proberete neformální témata a poznáte se i mimo kravaťácké prostředí.

Na místě najdete vše, co je potřeba. Restauraci, cukrárnu, nádherný park, minigolf, krásnou přírodu v okolí a dokonce i čajovnu. Na zámek Kozel se dá snadno dojet i vlakem nebo autobusem, takže nemusíte řešit, kdo z vás bude řídit. Nejkrásnější je Kozel na podzim, kdy žlutý zámek pomalu splyne s barvou lesů v okolí a v zámeckém parku se budete cítit jako v pohádce.

9. Steakhouse Aberdeen Angus

Zdroj: Angus Steak House
Zdroj: Angus Steak House

Tady neodolají ani jedinci, kteří maso příliš často nemusí. Vysoce kvalitní maso z ekologického chovu v Soběsukách je samo o sobě výborným základem pro další úpravu. A zdejší kuchaři s ním skutečně umí zacházet. „Steaky připravujeme na přírodním grilu a dbáme na pečlivý výběr všech používaných surovin. Restaurace je zařízena v originálním stylu, v létě s krásnou terasou přímo u jezírka v Mlýnské strouze a v zimě s posezením u netradičního krbu,“ zní z úst majitelů.

A co sobě i klientovi vybrat? Za sebe můžu určitě doporučit tatarák ze svíčkové a pro milovníky ostřejších chutí Angus Jalapeňo Burger, který patří mezi nejlepší masová jídla, které jsem kdy ochutnal. Vězte, že klient bude mít podobný názor!

10. Pivovarský dvůr Purkmistr

Zdroj: Facebook Purkmistr
Zdroj: Facebook Purkmistr

Hotel, kongresové centrum, pivovar i restaurace – to je Purkmistr v Černicích. Doporučuji si na zdejší návštěvu zarezervovat raději celé odpoledne nebo večer. Krom vynikající večeře a ochutnávky místních piv totiž můžete navštívit také zdejší pivní lázně nebo si zahrát bowling. Klient bude nadšený! Už jen interiér restaurace zaujme nezaměnitelnou „pivní“ atmosférou – naleštěné měděné varny jsou totiž umístěné přímo v její dolní části. A pivo přímo z ležáckých tanků patří mezi to nejlepší, co se dá v Plzni ochutnat.

11. Nebe coffee & bar

Zdroj: Facebook Nebe coffee & bar
Zdroj: Facebook Nebe coffee & bar

Lehce hipsterská kavárna a bar v prostoru kulturního domu Peklo více než nabídkou zaujme svou atmosférou. Autory retro designu ve stylu 70. let jsou studenti Fakulty designu a umění ZČU – Matěj Matouš a Ondřej Lalák, a musím uznat, že prostor se jim opravdu povedl. Téměř všechen nábytek se jim navíc podařilo získat skrze veřejnou sbírku „dej křeslo peklu.“ Sem vyrazte s klientem ve věku od 25 do 35 let a dejte si berlínské Club Maté – co by to jinak bylo za hipsterský zážitek?

Text: Matouš Vinš

Zdroj úvodní fotografie: La Tartelette

© 2024 imper.cz