11 míst, kam na schůzku v Hradci Králové a Pardubicích

25. Srpen 2014

Pardubice a Hradec jsou vzájemně velmi provázaná města a vzhledem k jejich velikosti jsme se je pro další díl našeho výběru rozhodli spojit. I když není výběr tak pestrý jako ve větších městech, dají se i zde najít opravdu kvalitní podniky, kde se s obchodním partnerem sejít. 

1. Café Na kole

Zdroj: Instagram Café Na kole
Zdroj: Instagram Café Na kole

Ideální schůzka v Café Na kole? Relativně nová kavárna přímo na Velkém náměstí v Hradci Králové je prostě favoritem. V podstatě ze všeho cítíte, že majitelé jsou profesionálové a do své práce dávají srdce. Stylové prostředí, výběrová káva, domácí dezerty a sendviče, kvalitní víno a perfektní obsluha, co víc si přát? „Samozřejmostí je klidné prostředí, wifi a elektrické zásuvky,“ dodává majitel.

hledáme obchodníka

A pokud při jednání potřebujete trochu dodat kuráž nebo obměkčit klienta, zkuste některou ze zdejších kávových specialit s alkoholem, které vám připraví držitel titulu Barista roku v kategorii Coffee in Good Spirits za rok 2013.

 

2. Restaurace Aquarium

Zdroj: Aquarium
Zdroj: Aquarium

Moderní restaurace v jižanském stylu s velice lákavým menu, zaměřeným hlavně na středomořskou kuchyni, ryby a tapas. Ideální místo k jednání spojenému s obědem či večeří. Kvalita jídla je zde většinou nadprůměrná, obsluha velice ochotná a krom největšího návalu v čase oběda i překvapivě rychlá, víno kvalitní a menu připravené tak, aby si vybral každý, včetně vegetariánů. Jako bonus mají v interiéru dokonce umístěné mořské akvárium.

 

3. Restaurace Dobromysl

Zdroj fotografie: Hradec.idnes.cz
Zdroj fotografie: Hradec.idnes.cz

Sem můžete přijít kdykoliv, od pracovní snídaně až po vydatnou večeři. Cílem restaurace je člověka nejen zdravě a chutně nasytit, ale samozřejmě také ho skutečně mile obsloužit, vařit z lokálních surovin s důrazem na ekologii. Velkou výhodou pro vás je možnost rezervace celého salonku, takže můžete mít k většímu jednání opravdu klid.

Domluvte si konzultaci

 

4. Čokoládovna Jordi`s

Zdroj: Facebook Jordi's
Zdroj: Facebook Jordi’s

Ideální způsob, jak člověku zlepšit náladu a připravit ho na náročné jednání, je dostat do něj řádnou dávku kvalitní čokolády. Když jsem poprvé Jordi`s objevil, byl jsem naprosto nadšený a čokolády jsem si tam koupil opravdu hodně – jde totiž o manufakturu na výrobu této úžasné pochutiny, kterou když jednou ochutnáte, velice těžko se přestává. Přímo v prodejně se můžete posadit do pohodlných křesílek a vychutnat si třeba horkou čokoládu s chilli. Podnik ale (bohužel!) není zařízený jako kavárna, takže na samotné jednání se doporučuji přesunout jinam.

 

5. Kavárna Muzeum

Zdroj: Kavarna.bylonaspet.cz
Zdroj: Kavarna.bylonaspet.cz

Klidná prvorepubliková kavárna na Eliščině nábřeží v Hradci Králové může být ideálním místem pro delší schůzky. Dělají zde vynikající kávu z české pražírny Coffee Source, nabízí kvalitní víno i chutné dezerty. Stylovou atmosféru ještě podtrhuje klasický swing, který zde pouští jako lehký hudební podkres. Je jen třeba počítat s tím, že otevírací doba je podřízená přilehlému muzeu, zavírají proto již v pět.

 

6. Restaurace Localis

Zdroj: Localis
Zdroj: Localis

Další z podniků, které najdete přímo na hradeckém náměstíRestaurace zaměřená na lokální produkty a pestrou, ale nikoliv překombinovanou kuchyni je vhodným místem jak na společný oběd, tak i večeři. Uvítá vás příjemný minimalistický interiér – samozřejmě nekuřácký, a snaživý personál.

Jako velké plus musím vyzdvihnout zařazení pestrých vegetariánských jídel i mezi polední menu. Věřím, že vy i váš klient budete s návštěvou naprosto spokojeni a jednání s plným žaludkem proběhne naprosto hladce. Nad sklenkou vína zde můžete ničím nerušeni vysedávat i delší dobu.

 

7. Boromeum

Zdroj: Boromeum
Zdroj: Boromeum

Hradecká degustační vinárna a kavárna v jednom. „Naše filozofie se opírá o perfektní servis. Na jedné straně rozmanité prvotřídní kávy, luxusní domácí a italské deserty.  A na straně druhé je vinný program založen na prověřené kvalitě a příznivých cenách rodinných vinařů, To vše spojené s delikatesami studené kuchyně,“ představuje svůj podnik majitel. Zde si přijdou na své i nároční zákazníci.  

 

8. Cona Coffee

Zdroj: Facebook Cona Coffee
Zdroj: Facebook Cona Coffee

Moderní hradecká kavárna s kávou od La Boheme, dobře proškoleným a ochotným personálem a slušnou nabídkou. Najdete ji na třídě S. K. Neumanna kousek od hlavního vlakového nádraží. K lehkému obědu nebo vydatné svačině nabízí i čerstvé sendviče, výborné domací zákusky jsou samozřejmostí. V létě je možnost sedět i venku na dvorku. Při obchodní schůzce zde určitě oceníte klid a rychlost obsluhy.

 

9. Restaurace Ganga

Ilustrační foto. Zdroj: Tajindiancuisineaz.com
Ilustrační foto. Zdroj: Tajindiancuisineaz.com

Okořeňte trošku plánovaný meeting! V této pardubické restauraci vám totiž zachutná. Vaří zde klasická indická a nepálská jídla, samozřejmě si lze vybrat i vegetariánskou nebo nepálivou variantu. Potěší zde určitě poměr cena/kvalita, příjemné a klidné nekuřácké prostředí i aktivní obsluha. V létě se navíc dá sedět i venku.

 

10. Bakla café

Zdroj: Facebook Bakla café
Zdroj: Facebook Bakla café

Jedna z mála kaváren v Pardubicích, kde kávě opravdu rozumí. Najdete ji v krásném domečku na Starém městě, uvnitř vás uvítá světlý a celkem netradičně řešený interiér. Nabídka se neustále obměňuje, majitelé se snaží vyjít přáním svých zákazníků co nejvíce  vstříc. Můžete sem zajít jak na pracovní snídani, tak na lehký oběd, a nebo samozřejmě jen na kávu, čaj, víno či domácí limonádu. Můj osobní tip jsou quiche a káva připravená metodou aeropress. Velkou výhodou je možnost relativního soukromí.

 

11. Restaurant U Dvou Kohoutků

Zdroj: U Dvou Kohoutků
Zdroj: U Dvou Kohoutků

Pardubická restaurace s příjemným poměrem cena/kvalita. Nezapomenutelné gurmánské zážitky asi raději nečekejte, určitě se zde ale dobře najíte a klient vás nebude nenávidět.Ve srovnání s ostatními pardubickými restauracemi, kde se na kvalitu ani servis příliš nehledí, tedy nejlepší řešení.

„Vše co děláme, děláme pro naše hosty. Cílem je nabídnout příjemné prostředí s profesionální obsluhou, kde se budete cítit jako doma a kam se budete rádi vracet. Vážíme se každé vaší návštěvy,  říká majitel podniku Jan Kohoutek.

 

 

Text: Matouš Vinš

Zdroj úvodní fotografie: Restaurace Aquarium

© 2024 imper.cz