11 míst, kam jít v Brně s klientem „na pivko,” kafe či skleničku

14. Červenec 2014

Několik podniků vhodných k pracovním schůzkám jsme vám již představili. Kam ale vyrazit, pokud si chcete s klientem užít příjemné odpoledne či večer, přátelsky si popovídat a prohloubit vzájemný vztah? Připravili jsme 11 pro nás nejatraktivnějších míst a věříme, že vás i vaše klienty také zaujmou!

1. Pekařství a kavárna Zastávka

Pekařství a kavárna Zastávka

Ideální místo k pozdní snídani. Už na první pohled útulná kavárnička, kterou najdete hned vedle tramvajové zastávky Geislerova, vám nabídne sladké i slané domácí pečivo, pomazánky či vynikající sušenky. Krom kávy tu mají i domácí limonády, kvalitní víno, čaje a pivo. V létě je možné sedět venku na malém dvorečku. Na návštěvu Zastávky váš klient určitě nezapomene a bude se sem rád vracet.

Domluvte si konzultaci

2. ERA

Zdroj: vkancelari.cz
Zdroj: vkancelari.cz

Ryzí funkcionalismus, výborná jídla a ještě lepší zákusky, to je ve zkratce kavárna ERA, kterou najdete nedaleko slavné vily Tugendhat. Kdyby tento podnik byl jen o kus blíže k centru, asi bych sem chodil na obědy pravidelně. Na nic si tu nehrají, jídla jsou kvalitní, jejich nabídka originální a ceny přívětivé. I obsluha je zde příjemná, rychlá a ochotně poradí s výběrem.

3. Industra Coffee

ba_industra
Zdroj: scuk.cz

Brněnská novinka, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Kavárna otevřená v prostoru bývalých mrazíren se sice na poprvé hůř hledá, i přes nepříliš strategickou polohu však počet pravidelných návštěvníků stále stoupá. A to zatím Industra není oficiálně otevřená, otevírací dobu najdete jen na Facebooku. Ve stylovém prostředí staré továrny vás zde obslouží jedni z nejlepších baristů u nás, espresso i filtrovaná káva vás nadchnou. Brzy se zde snad začnou pravidelně připravovat i klasické lehké brunche a večeře.

4. Mitte

ba_mitte
Zdroj: hele.cz

V této maličké kavárně jsem pravidelným a velice častým hostem, přesto mne jejich káva ještě neomrzela. Kvalitní espresso či capuccino jsou samozřejmostí, výsadou zdejších baristů jsou však alternativní způsoby přípravy. Nabídka druhů káv se neustále obměňuje a můžete mít jistotu, že jsou vždy čertsvé. Pokud nejste zrovna kávoví znalci, obsluha vám ochotně poradí, co vyzkoušet, můj osobní tip na léto je rozhodně filtrace na led. Možná budete překvapeni, kolik jemných chutí káva skrývá.

5. Café Špilberk

Zdroj: cs.wikipedia.org
Zdroj: cs.wikipedia.org

Pohodové odpoledne se dá strávit i venku, Brno k tomu při pěkném počasí přímo vybízí. Jednou z možností je park Lužánky, já osobně ale preferuji park okolo hradu Špilberk, a to hlavně kvůli výhledu na Brno. Zároveň se přeci jen nachází o něco blíže k centru a během chvilky můžete seběhnout do některého z nespočtu podniků v okolí. A nezapomeňte na zdejší kasematy!

6. Chajovna

Zdroj: chajovna.cz
Zdroj: chajovna.cz

Úžasné místo k rozjímání a debatování nad miskou čaje. Velkým zážitkem může být odpoledne strávené v japonském tatami salonku, v místě, které vás svou atmosférou donutí zapomenout na všední starosti a problémy a skutečně si odpočinout. Nabídnou vám tu skutečně kvalitní čaje, mnohdy navíc za překvapivě nízkou cenu. Můj osobní tip je zde pu-erh Bílá měsíční záře – v čajovém lístku ho však nenajdete, dají vám ho jen na požádání. V arabském salonku si tu na své přijdou i milovníci vodních dýmek.

7. KOISHI fish & sushi restaurant

Zdroj: KOISHI fish & sushi restaurant
Zdroj: KOISHI fish & sushi restaurant

Dle žebříčku Grand Restaurant nejlepší restaurace roku 2013 v ČR. Lepší sushi u nás pravděpodobně skutečně neseženete. Od roku 2009 na Údolní ulici provozují koncept zážitkové restaurace 2 v 1, zaměřené na moderní rybí kuchyni a euro-asijskou fusion. Vybrat si můžete mezi nabídkou českého týmu a originální podobou sushi z rukou japonského sushimastera. Krom toho zde také můžete nakoupit suroviny pro výrobu sushi, nebo si vybrat z více než 600 vín přilehlého wine baru a obchodu Petit Cru.

8. Borgo Agnese

Zdroj: Borgo Agnese
Zdroj: Borgo Agnese

V této restauraci zaměřené na středomořskou kuchyni si také trochu připlatíte, servírované jídlo za to však rozhodně stojí. Podnik se pravidelně umisťuje na špičkách gastronomických žebříčků jak mezi profesionály, tak v hodnocení „obyčejných“ zákazníků. Pro zdejší obsluhu však naštěstí nikdo není obyčejný, každému poskytnou plnohodnotný servis a budou se vám věnovat tak, jako by na vaší útratě závisel osud celé restaurace. Sem se rozhodně nemusíte bát vzít ani zahraniční klienty.

9. Vinárium

Zdroj: Vinárium Brno
Zdroj: Vinárium Brno

V Brně jsem vyzkoušel už skutečně hodně vináren (a že jich tam je). Tak jako Vinárium mi však zatím neučarovala žádná z nich. Zdejší přátelská paní majitelka je vinařka celým srdcem a své znalosti o víně s hosty ráda sdílí. Když k tomu přidáte sklepní atmosféru poblíž Petrova, velice pohodlná křesílka a gauče, vynikající víno a sýry či olivy k němu, výsledkem je velmi příjemně strávený páteční večer. Jedinou nevýhodou vinárny je její kratší otevírací doba, oficiálně zavírají už v deset.

10. Výčep Na stojáka

na stojaka

Další brněnský fenomén. Uvnitř si vážně nesednete, návštěvníci však často večer okupují celé Jakubské náměstí, postávají, posedávají na obrubníku a na zemi, každý dle nálady. Doménou podniku jsou jednoznačně piva, na čepu se zde střídají zajímavé střední a hlavně malé pivovárky, Starobrno ani Gambrinus zde opravdu nekoupíte. Zlatavému moku je tu přizpůsobena i skladba jídelního lístku. Návštěvu výčepu doporučuji hlavně v teplém počasí, kdy je možné postávat venku, a zažít tak jedinečnou atmosféru nočního města.

11. Bar, který neexistuje

Zdroj: Bar, který neexistuje
Zdroj: Bar, který neexistuje

Existuje. Naštěstí. Ideální místo, kde zakončit společný večer. Mají otevřeno téměř až do rána a můžu vám garantovat, že na návštěvu v Baru jen tak nezapomenete (tedy pokud to s drinky nebudete přehánět). Zdejší barmani umí s alkoholem opravdové divy a větší výběr kvalitních rumů a whisky v Brně asi nenajdete. Dělají zde také vynikající burgery, dokonce i ve vegetariánské variantě. A pokud vydržíte do zavíračky, dostanete zdarma kuřecí vývar.

Text: Matouš Vinš

© 2024 imper.cz